Gud har gjort dette mulig

Daniel og Robert synger i Vikstevne

Daniel og Robert synger i Vikstevne

Nå har fra og sønn Masaga reist hjem til Kenya etter å ha vært i Norge i nesten en måned. Tiden har gått veldig fort og det har vært utrolig mye møter rundt omkring som de har hatt mens de har vært her i Norge.

Stevne i Vikhallen
Etter at teltmøtene i Fredrikstad var over så har vi vært på stevne i Vikhallen på Fevik og der var mange samlet til sommerstevne. Daniel og Robert forkynte på fredags ettermiddagsmøte som for øvrig var ett misjonsmøte og som vanlig så var det en sterk trosforkynnelse om en allmektig Guds som holdt frem. Det er trosoppløftene å være på slike møter, der Jesus blir forkynt på en slik måte at man ikke er i tvil om Guds allmakt.

Siste dag før hjemreisen
Siste søndag 10 juli så var vi på besøk i Betania Klavstadhaugen som siste stoppested for avreisen  hjem. Det ble en hektisk helg der vi kom hjem fra møte på kvelden og måtte stå opp på natten kl 01:30 for å kjøre til flyplassen da flyet gikk tidlig på morgenen. Det var blandende følelser over å ta adjø med dem på flyplassen, da det var trist at de skulle hjem, men veldig spennende også da de hadde med seg penger til innkjøp av lastebil som skal brukes til møtekampanjer.

Gud har gjort dette mulig
Det har vært en av hovedmålene å samle inn til en lastebil som skal brukes til møtekampanjer og dette ble bestemt etter at vi hadde vært nede å besøkt dem i januar tidligere i år. At ett innkjøp av en lastebil kunne gjøres så fort er ikke annet ett stort under da en slik bil er veldig kostbar, men Gud har gjort dette mulig gjennom at mange har vært med å gitt med ett glad hjerte. Det var tydelig glede å spore hos Daniel Masaga der han snakket om den lastebilen som skulle kjøpes inn når de kom til Nairobi. La oss alle være med å be for Daniel Masaga og virksomheten der nede, at denne bilen skal bli til stor velsignelse og at mange tusen sjeler skal vinnes for himmelen!

Høvdingen over Herrens hær har kommet!

Det nå lenge siden bloggen har blitt oppdatert og dette skyldes ett meget hardt program som vi har vært med på. Vi har nå siden sist vært på en rekke møter både i Betel Vennelsa, Zion Fevik og på Lenninge konferansen i Bollnäs. Det har vært mange utrolige gode møter og vi har hørt forkynnelse om at Jesus er mektig til å møte våre behov akkurat som har rørte med mennesker når han var fysisk her på jorden. Mange har søkt Jesus i møtene og spesielt fredag kveld på Lenninge var det en lang kø som ville ha forbønn.

Teltmøter i Fredrikstad:
Denne uken så er vi nå midt i en teltkampanje i Fredrikstad og dette er første utadrettet kampanjen Gospel Mission har i Norge og det er jo like viktig å bringe budskapet ut ufrelste i vårt land også. Møtene startet opp på onsdag og vi har nå hatt tre møter med en herlig stigning av Guds herlighet i møtene. I går kveld så fikk vi oppleve ett særdeles mektig møte og det var som å stå på hellig grunn der vi stod i teltet. Det var som vi kjente det samme som Josva, at høvdingen fra Herrens hær hadde kommet selv inn i teltet for at Guds folk skal vinne seier. Det ble en lovprisning i møte og det lignet mer og mer på møtene nede i Kenya. Daniel begynte å hoppe og danse der i møte og det var en atmosfære av at nå er alt ting mulig! Vi gleder oss til møte i kveld som begynner kl 19 der vi forventer at Herren skal rekke sin arm ut til tegn og under.

Misjonskveld i Betel Vennesla

Daniel & Robert sammen med Fazili

en herlig gjeng med glade kristne

Daniel & Robert sammen med Torbjørg

På møte i Betel

Venner fra ulike land deltar i møte

Sang og begeistring fra ulike verdensdeler

Per kristian forteller i fra sin tur til Afrika

Det var med stor spenning vi kom til møte i Vennesla i går kveld og hele menigheten hadde stelt i stand en festkveld. De siste to årene har det kommet mange nye landsmenn til Betel og mange av dem er fra afrika og de hadde stelt i stand med afrikans mat i alle slag. Det var ett fargefullt syn dette møte med afrikanske drakter i alle slags farger.

Betel er en liten pinsemenighet her på sørlandet, men misjonsengasjementet er desto større og imponerende å se hvordan de vil være med i misjonen. Det ble en fin kveld der vi fikk høre sang på mange språk som luo, swahili, engelsk, eritreisk, filippinsk og norsk. Flere nasjoner var samlet og det er godt å kjenne felleskapet vi har sammen når vi kommer sammen. Bakgrunn og kultur er veldig forskjellig, men så kjenner vi at vi alle er barn av den samme far!

Gospel Mission ble presentert og Daniel & Robert kom med hilsninger i møte og avslutningen av møte så ble det vist en kort filmpresentasjon av Gospel Commission Fellowship som er navnet på virksomheten til Daniel Masaga. Det er utrolig imponerende å se alt det som de har av virksomhet der ned i Kenya og Tanzania, og når vi vet alt dette startet ved at Daniel ble frelst som en ung gutt der ute i bushen uten at det var noen andre kristne der. Helt alene var han der og startet på egenhånd å forkynne ved å gå fra hus til hus, og nå teller de 80 menigheter og ca 30.000 mennesker som er med i disse menighetene. I tillegg til dette så driver de med en klinikk (lite sykehus), barnehjem, møtekampanjer, bygge menighetsbygg, skole, matutdeling, bygge enkehus, grave brønner og vi kunne fortsatt med å ramse opp videre om alt de gjør på sitt hjemmeområde. Gjennom at evangeliet har nådd til dette området er ikke bare at mennesker har blitt frelst men hele området er blitt velsignet på alle måter.

Det ble på mange måter ett godt misjonsmøte og vi ser frem til møte i kveld kl 19, der Daniel & Robert skal forkynne.

Møter med dans og jubel

Det er nå en uke siden Daniel & Robert kom til Norge og det har vært mange møter de har deltatt på siden de kom. De landet på Gardemoen på torsdag kveld sist uke og da hadde de vært på reisefot i nesten tre dager. De måtte dra fra Giribe på tirsdags morgen for de skulle hente passene med visumene på den Norske ambassaden på onsdag. Det hadde fått melding fra ambassaden at visumene var innvilget og det bare var til å hente den. Men så enkelt skulle det ikke være og da de kom for å hente passene så måtte de dra frem og tilbake for å kopiere alle slags papirer. Etter en hel dag med jobb frem og tilbake så fikk de ut passene kl 15:00 på ettermiddagen.

Det ble en velkomst når vi ankom Fredrikstad der Jemimah som er barnebarne hadde møtt opp sammen med sin mann og mor, som for øvrig er svigerdattera til Daniel. Jemimah bor i Norge og er gift med Per Simensen fra Sarpsborg, og nå er Jane (Jemimahs mor som bor i Giribe) på besøk hos datter og svigersønn i Norge.

Det har vært mange som har vært å hilst på våre brødre den første uken de har vært her og det har vært en hektisk uke der det har vært mye  møter. På fredag sist uke så var de med på 70 års lag til Leif Grønli som de hadde blitt kjent med i januar da Liv og Leif Grønli var med på teamturen til Gospel Mission.

Det har vært mange møter den siste uken og det startet med ett husmøte i Fredristad i pinsen og så var de på besøk i pinsemenigheten i Brummendal 2. pinsdag, og der var det to møter. Menigheten i Brummendal har opplevd vekkelse det siste året og det bar møtet preg av. Daniel utbrøt begeistret imøte: de synger og jubler som hjemme i Kenya! På tirsdag var deltok de på sommeravslutningen av husfellesskapet til Bless som var hjemme hos Steinar og Anne Gro Guthu. Det ble ett herlig gjensyn med gamle bekjente og Daniel har en del egne navn på sine venner og både “smiling mann”, bankmannen og purpur var på møte.

På onsdag så besøkte vi Filadelfia Moss og det var en sterk trosforkynnelse som Daniel delte med oss der. Det er mange afrikanske brødre og søstre som har begynt i Filadelfia de siste årene og mange av dem hadde møtt opp på møte. I kveld var vi også sammen med Filadelfia i Moss og deltok på friluftsmøte de hadde i gågata på Mossedagene. Det ble herlig sang i møte der alle de afrikanske vennene hadde kommet for å synge på møte. Det runget ut herlige sang og det ble jubel og dans ledet an av de afrikanske damene. Robert og Daniel vitnet der i møte om at alle var inkludert i frelsesverket på golgata.

Nå står Betel i Vennesla for tur og der blir det møter i morgen fredag og på lørdagen. Betel er en fast støttemenighet til Gospel Mission og de har ett brennende misjonsengasjement. På søndag besøker vi Zion Fevik og vi ser frem til møtene denne helgen

Klar til reise!

Nå er alle papirene klare for reise og Daniel og Robert har fått visumsøknadene godkjent. De ser frem til å komme til Norge/Sverige og de ber om at det skal bli en tur der Gud får gripe inn med en himmelsk kraft til forvandling.

De gleder seg til å møte gamle kjente og hilser alle

mvh
Thor Ivar Grønli