Møter med dans og jubel

Det er nå en uke siden Daniel & Robert kom til Norge og det har vært mange møter de har deltatt på siden de kom. De landet på Gardemoen på torsdag kveld sist uke og da hadde de vært på reisefot i nesten tre dager. De måtte dra fra Giribe på tirsdags morgen for de skulle hente passene med visumene på den Norske ambassaden på onsdag. Det hadde fått melding fra ambassaden at visumene var innvilget og det bare var til å hente den. Men så enkelt skulle det ikke være og da de kom for å hente passene så måtte de dra frem og tilbake for å kopiere alle slags papirer. Etter en hel dag med jobb frem og tilbake så fikk de ut passene kl 15:00 på ettermiddagen.

Det ble en velkomst når vi ankom Fredrikstad der Jemimah som er barnebarne hadde møtt opp sammen med sin mann og mor, som for øvrig er svigerdattera til Daniel. Jemimah bor i Norge og er gift med Per Simensen fra Sarpsborg, og nå er Jane (Jemimahs mor som bor i Giribe) på besøk hos datter og svigersønn i Norge.

Det har vært mange som har vært å hilst på våre brødre den første uken de har vært her og det har vært en hektisk uke der det har vært mye  møter. På fredag sist uke så var de med på 70 års lag til Leif Grønli som de hadde blitt kjent med i januar da Liv og Leif Grønli var med på teamturen til Gospel Mission.

Det har vært mange møter den siste uken og det startet med ett husmøte i Fredristad i pinsen og så var de på besøk i pinsemenigheten i Brummendal 2. pinsdag, og der var det to møter. Menigheten i Brummendal har opplevd vekkelse det siste året og det bar møtet preg av. Daniel utbrøt begeistret imøte: de synger og jubler som hjemme i Kenya! På tirsdag var deltok de på sommeravslutningen av husfellesskapet til Bless som var hjemme hos Steinar og Anne Gro Guthu. Det ble ett herlig gjensyn med gamle bekjente og Daniel har en del egne navn på sine venner og både “smiling mann”, bankmannen og purpur var på møte.

På onsdag så besøkte vi Filadelfia Moss og det var en sterk trosforkynnelse som Daniel delte med oss der. Det er mange afrikanske brødre og søstre som har begynt i Filadelfia de siste årene og mange av dem hadde møtt opp på møte. I kveld var vi også sammen med Filadelfia i Moss og deltok på friluftsmøte de hadde i gågata på Mossedagene. Det ble herlig sang i møte der alle de afrikanske vennene hadde kommet for å synge på møte. Det runget ut herlige sang og det ble jubel og dans ledet an av de afrikanske damene. Robert og Daniel vitnet der i møte om at alle var inkludert i frelsesverket på golgata.

Nå står Betel i Vennesla for tur og der blir det møter i morgen fredag og på lørdagen. Betel er en fast støttemenighet til Gospel Mission og de har ett brennende misjonsengasjement. På søndag besøker vi Zion Fevik og vi ser frem til møtene denne helgen