Archives for April 2015

Insekter, traktor og mange blir frelst

Det har vært en helt utrolig tur sier Erik begeistret og det er ikke mulig å gjengi alt i en kort blogg. Det siste møte vi hadde litt utenfor Madurai var ett møte vi aldri kommer til å glemme.

Erik forkynner evangeliet

Erik forkynner evangeliet

Det var med spenning vi gikk ut av bilen og entret plassen vi skulle ha møte, langt der ute på landsbygden i India. Da det er ikke er så lett å ha friluftsmøter overalt, så var dette ett egnet sted både i forhold til at lokalbefolkningen ikke er så aggressive til slike møter og at menigheten har friluftsmøte på egen eiendom.

Vi vet at Jesus brukte det som lå han for hånden når han prekte evangeliet og en gang lånte han en båt som han brukte som plattform. Her hadde den lokale pastoren som for øvrig var bonde også benyttet seg av det som han hadde for hånden og han hadde rigget opp en traktor med henger, og hengeren fungerte som plattform.

Når møte begynte kom det en storm av insekter av alle slag og i alle slags farger. Det kunne nesten virke som det var ett angrep og det var til tider vanskelig å gjennomføre noe som helst med alle disse insektene der de satt seg i håret, under klærne, opp i ansiktet.

Det kom puljer med mennesker til møte og det hadde blitt leid inn lastebiler som hadde hentet hinduer rundt om i området og slapp dem av på møte og den avsatte plassen for møte ble helt fylt opp. Det ble invitert til frelse og så mange som rundt 40 søke frem og ville bli frelst. Vi husker spesielt sist år da vi hadde ett tilsvarende møte, at den lokale menigheten som var på rundt 30 stk, fikk 44 nye nyfrelste på møte dagen etterpå.

Teamet synger i burstdag

Teamet synger i burstdag

Mary Rose ber for syke

Mary Rose ber for syke

Israel Daniel med sangkor

Israel Daniel med sangkor

Harry er med i forbøntjenesten

Harry er med i forbøntjenesten

Frelses søkende

Frelses søkende

En kvinne vitner om at hun ble fri fra Demoner

Det har vært ett tett program i India med mye reising og møter, noen dager var også teamet delt på ulike plasser da det var to møter samtidig.

Kvinne vitner om han hun har bltt fri

Kvinne vitner om han hun har bltt fri

Det som bragte størst inntrykk på denne turen var å treffe igjen en kvinne fra ett sted ikke så langt fra Munnar, som vitnet om hva som hadde hendt henne for ca ett år siden. Erik og Thor Ivar var sammen på misjonstur i dette området da og denne kvinnen komme på møtet i en forferdelig situasjon. Hadde det ikke vært for dette møte hadde jeg aldri vært i live nå, sier kvinnen og nå vil jeg dra rundt å fortelle til alle om hva som har hendt meg. Mannen hadde hengt seg bare noen dager i forveien og  hun hørte stemmen til mannen i hodet som kommanderte henne til å henge seg og hun kjente det lå ett bånd rundt halsen som hindret henne i å puste. Jeg minnes hun kom inn på møte med begge hendene rundt halsen og strevde med å puste, erindrer Thor Ivar. Det ble en kamp der hvor demonene i henne skrek og måtte til siste vike for dette underfulle herlige navnet Jesus. Jeg ble totalt fri! Sier kvinnen, som ble både løst i fra denne plagen og frelst i samme møte. Hun er nå trofast med i den lokale menighet og sprer sitt vitnesbyrd ut til alle der hun ferdes.

Året før på samme plassen overnattet 7 stk med full pensjon på det lokale hotellet og da vi skulle gjøre opp regningen for overnattingen, ville de ikke ta i mot pengene. De som eide stede var kristne og hotellet hadde nesten ikke noen gjester, men de hadde fått tro for at de ikke skulle ta betalt, men ville at vi skulle be for stedet. Vi ba om at Gud skulle godtgjøre dem mangedobbelt tilbake for dette og de fortalte at etter dette hadde det kommet mange flere gjester til stedet og de hadde blitt så velsignet av Gud det siste året.

Det var flere som gav tilbakemeldinger etter forbønn om helbredelse fra sykdom og plager.

Erik og Hannah synger

Erik og Hannah synger

IMG_0812c

 

IMG_0782c

IMG_0784c

Vekkelses Kampanjer i India

Utvid plassen for ditt telt, og la dem spenne ut teppene til din bolig, hindre det ikke! Strekk dine snorer langt ut, og gjør dine teltplugger faste!
(Jes 54:2)

Det er med iver vi kan fortelle at Gospel Mission har nå vært med på å sponse kampanjer i India, da det er en stor iver etter å nå enda flere mennesker med evangeliet. India er ett svært hindu preget land der mer enn 80% av de omtrent 1,2 milliarder menneskene er hinduer. De har mer enn 33 millioner guder, som straffer folket om de ikke lever og ofrer tilstrekkelig godt nok.

Dette er ett kjempe stort misjonsfelt, som delevis er lukket, og det er nå blitt forbud med lov å konvertere fra Induismen. Mange er skjulte kristne som ikke kan bekjenne for familien at de tror, da dette vil få store konsekvenser. At nå Gospel Mission har vært med som en av mange sponsorer til dette er vi glade for og dette lever opp til vår visjon: Evangeliet ut til alle!

Det har vært 6 stk som har vært med på teamet:

India teamet

Harry Johansen, Hannah Grønli, Ann Kristin Iversen, Rose Mary, Erik Wold og Thor Ivar Grønli

 

Erik Wold – Har vært i India flere ganger og er fleksibel i tjeneste, fra å undervise fra Guds ord til å imponerer Inderne med gitarsolo og Indisk lovsang.

Thor Ivar Grønli – har vært i India mange ganger og er en utpreget Evangelist som lyser opp når ufrelste kommer på møte.

Ann Kristin Iversen – Har vært mange ganger i India og har bodd noen år som ungjente i nabolandet Nepal. Elsker alt med Inida og er mor i reisefølget

Harry Johannesen – Svigerfar til Thor Ivar og dette er hans andre tur til India. En mann med ett stort hjerte og går fort tom for penger når mennesker i nød er i nærheten.

Hannah Grønli – Første tur til India og er datter til Thor Ivar. Ung jente som elsker Jesus og vil være med å tjene han.

Rose Mary – En søster fra Kenya, og Daniel Masaga er onkelen hennes. Dette var første tur til India og Rose Mary har en brann for å snakke med mennesker om Jesus.