Safaritur til Masamara

På mandag så ble den et guttetur til Masamara for safari, mens Elisabeth tok en tur til Kisi for å kjøpe suvenirer. Dette er Harrys først tur til Afrika og han ha aldri sette disse dyrene ute i naturen før.

Det ble en lang dag med mye kjøring og vi fryktet for at det skulle være dårlige veier for å komme frem til Masamara. På turen i 2011 så kjørte bilen seg fast i gjørmen og heldigvis for de som var med på den turen kom den hen gjeng med masaier som hjalp til med å dytte opp bilen. For å rekke ut i tide og se dyrene så dro vi fra Giribe før solen hadde stått opp og etter tre timer så var vi inne i nasjonalparken. Vi måtte ha med oss en vaktmann og guide som var bevæpnet.

Det var ikke så mye dyr denne dagen som var synlig, men vi var utrolig heldig som kom inn på en løvefamilie med to små løveunger på ca 3 mnd. Dette er mektige store dyr og man kan tenke seg på hvilken styrke Samson måtte ha mottatt for kunne slå i hjel ett slikt dyr med bare nevene.

Da vi så elefantflokker, bøffelflokker, vildsvin, alle slags antiloper, flodhest, giraff og en masse andre dyr kunne vi ikke helt forstå at dette ikke var å se mange dyr. Det var jo dyr overalt der vi kjørte og det virket som det myldret.