Mange frelst og helbredt på friluftsmøte i Giribe marked

Denne dagen har skyene lagt tungt over Giribe og det har vært småkjølig. Alle vi møter her sier at det er kjempekaldt, men det er vel bare som er vanlig norsk sommerdag som er overskyet. Mens vi går rundt i shorts, går kenyanerne rundt med jakker og rister på hode av oss som går med så lite klær.

En liten tur ned på klinikken der Robert Masaga jobber gjorde vi på formiddagen og fikk en omvisning av klinikken. Da kenyanerne elsker dette med å drikke brus, måtte vi selvfølgelig ned til brus «shappa»  og drikke brus, noe som vi da følgelig får i mengder her nede. Det har akkurat kommet strøm frem til Giribe og denne gangen var brusen kald istedenfor brus som er lunken.

På ettermiddagen var det friluftsmøte i Giriber marked og lastebilen ble rigget opp på plassen der nede. Sangteamet satt i gang med å synge og dette teamet er nok noe det beste som finnes i hele Kenya! De synger med en slik begeistring og salvelse i møtene som fører skarer ut i jubel og dans. Vi var med å vitnet i møte og det var en sterk appell som gikk ut og mange kom frem for å søke frelse! Det er ikke noe som det å se mennesker overgir sitt liv til Jesus og deres navn blir innskrevet i himmelen.

Mange søkte helbredelse og når de spurte sist i møte om noen hadde blitt helbredet var det mange hender som vi kunne se ble rukket opp. Det var ulike plager som ble helbredet i fra da en hadde vært plaget med lungesykdom som gjorde vanskelig å puste, men ble momentant helbredet. En som hadde en stiv arm som nå kunne rør armen og en kvinne som ikke kunne bøye seg ned som nå demonstrerte at hun kunne bøye seg nå og ta i bakken.

Hele området her nede ser ut til at er preget av den vekkelsen som har startet og det er med forventning vi ser frem til møtene vi skal ha i løpet av oppholdet her nede. Harry sier at han er overveldet over disse møtene og aldri kunne ha tenkt seg å være med på slike møter.