En kvinne fikk ett nytt liv

I går tirsdag var vi å besøkte to enker som har fått ett nytt hus. På det ene stedet møtte vi en kvinne som strålte av glede over å ha fått ett nytt hus. Huset hennes var ikke helt ferdig da sluttpussen på utsiden manglet, men det vil bli utført en av dagene. Det var en sterk historie som vi fikk fra denne kvinne om den håpløse situasjonen som hun var i det gamle huset. Hun var helt nedbrutt over å at det regnet inn og livet virket helt håpløst, så hun hadde begynt å tenke på at det var best å gjøre slutt på livet. Men det ble ikke slutt på livet, men en ny start i ett nytt hus. Nå var ikke denne kvinnen nedbrutt lenger, men hun danset av glede over det nye huset.

Det har vært en del regn den siste tiden så det var vanskelig å kommer frem til husene og da veien hadde blitt en innsjø. Da måtte vi parkere bilen og virkelig på en bushtur i gjennom busker og hoppe over bekker. I utgangspunktet er veiene der ute ikke det som vi hjemme vil kalle veier og når det da har regnet en del blir det helt håpløst å kommer frem. Vi kan ikke bli annet en imponert over hvordan de som bor her klarer å løse sin hverdag med slike omgivelser.

Vi fikk også i går en omvisning i hagen til Daniel der han har plantet masser med appelsintrær, mangotrær, gresskar, gwava, physsali og masser med andre planter og trær. Ellers så dyrker de mais, millet og kasava som er det som inngår i hoveddel av det som de spiser til daglig her. Det er utrolig fruktbart her og de kan høste to ganger i året.