Stormøte i Ogada på søndag

Ernst forkynner og  Robert tolker

Ernst forkynner og Robert tolker

Nå er det søndag og dette er den siste dagen vår her ute. Vi stod tidlig opp og dro på søndags skolen som startet kl 8 på morgenen. Vi møtte der ca 100 barn som sang av full hals med taktfull klapping.
Det var jo selvfølgelig at vi «mosongoer» måtte si noe i møte og Jarle stod frem med nye talenter der han fremstod som en erfaren bibellærer.

Mange blir døpt
Etter en hastefrokost så dro vi opp igjen til møte som startet litt over kl 10 og etter noen sanger og ett innlegg av Ernst dro vi ned til Giribe dam der mange skulle døpes. Det var totalt 37 stk som døpte seg der i dammen og Daniel forkynte om nødvendigheten om å døpe seg med full ned dykkelse i vann. Ernst som skulle dra en dag tidligere enn oss andre dro midt i dåpsmøte for å rekke flyet i Kisumu, og nå bare Thor Ivar og Jarle igjen her nede i kenya.

Fikk ikke plass inne i menighetsbygget

Sang teamet i aksjon på møte

Sang teamet i aksjon på møte

Da vi kom opp til møte igjen så var det flyttet på utsiden av menighetsbygget da det var så mye folk der og det var ikke plass inne. Det ble ett møte der mange søkte Gud for styrket til å ha fremgang i sine liv og tjenester. Det var også mange av evangelistene som falt på sine kne og ropte om fornyelse. Guds Ånd var mektig til stede og Daniel sier at vekkelsen som en gang var over områdene
nå har kommet tilbake. Musikkteamet der nede synger og danser himmelen ned og det tar ikke lang tid før hele menigheten er med i dans og jubel. Vi er spent på å se hva Herren i områdene fremover og vi forventer at evangeliet skal spre seg som ild utover der forkynnerne går. Det ber alle om at vi i norden skal huske dem i forbønn da de trenger å ha Guds ild og salvelse i sin tjeneste.

Stor avskjedsfest på kvelden

Geiten som blir slaktet til festen

Geiten som blir slaktet til festen

På kvelden var det en stor fest i hjemmet til Daniel med hele familien hans og noen naboer. Det ble for anledningen slaktet en geit og de lagde mange ulike kjøttretter fra denne. Noe var stekt over ild, noe kokt og noe var frityrstekt. Dette var utrolig godt og det var en kveld som var veldig hyggelig.
Som avslutning på kvelden ble det en sangstund og denne sangen kan ikke beskrives med ord, men må oppleves. Uten ett instrument så sang de i flere stemmer og vekslet på hvem som var forsanger.

De ba om regn!
Det ble seint når vi gikk til seng denne kvelden og når vi skulle legge oss så jobbet Emma (kona til Daniel) med å samle alle store tønner og kar da hun sa at det snart skulle begynne å regne. På himmelen var det ikke en sky og se, men det tordnet litt i det fjerne som det hadde gjort neste alle kveldene vi har vært der uten at det medførte noe regn. Men denne natten var det vist noe spesielt
og alle karene ble satt under takrenneutløpene så tønnene skulle fylle seg opp. Vi var noe skeptisk til dette, men det viste seg at himmlen åpnet seg og det styrtregnet i ca en halv time. Thor Ivar spurte Daniel på morgenen på hvordan de viste at det skulle komme så mye regn og fikk dette enkle svaret at de hadde bedt om dette spesielt på møte på søndagen og da forventet de at det skulle regne satt de selvfølgelig ut tønnene for å samle opp regnvannet. Vel vi har noe å lære av vår venne i Kenya da de stoler på Gud i alle forhold og dette regnet var etterlengtet da det er meget tørt i området.

Mvh
Jarle og Thor Ivar

Jarle øver opp sin frimodighet og viser stadig nye sider

Jarle øver opp sin frimodighet og viser stadig nye sider

Mange danser og hopper rundt i møte

Mange danser og hopper rundt i møte

Mer enn 1000 mennenser er samlet og det er ikke plass inne i lokalet

Mer enn 1000 mennenser er samlet og det er ikke plass inne i lokalet

Evangelistene gleder seg over vekkelsen som de får være med på

Evangelistene gleder seg over vekkelsen som de får være med på

Jarle, Daniel og Ernst foran gjesthuset der vi har bodd en uke

Jarle, Daniel og Ernst foran gjesthuset der vi har bodd en uke

Barna på søndags skolen

Barna på søndags skolen