Mange blir frelst i Gotcatkjola

Vi har nå vært to dager i Gotcatkjola som er ett sted ved Viktoria sjøen. Gotcatkjola er ett typisk sted der det er mange fiskere og hele samfunnet lever av fiske. Det var ingen menigheten på dette stede og dette kunne synes når vi kom til stedet da det florerte av mennesker som lå under for djevelens lenker. Det var første gang det ble arrangert crusaid der, og det var med spenning vi kom på fredag ettermiddag og skulle være der i to dager.

Det ble to dager der vi fikk se mange kom til troen og spesielt på fredag så kom det mange mennesker for å lytte og vi tror de var nærmere 500 som hadde kommet denne ettermiddagen. Langt over 100 gav til kjenne at de ville bli frelst og kom frem sist i møte for å søker frelse. Dette møte utviklet seg til at nesten alle som var til stedet var med i dans og jubel der sist i møte og mange var overlykkelig at de hadde møtt Jesus for første gang.

Starte en ny menighet i Gotcatkjola

I fra møte i Gotcatkjola

I fra møte i Gotcatkjola

Etter møte så ville en god del av de troende at det skulle startes opp en ny menighet der og en av de lokale mennene der ville gi ett landområdet fritt, slik at det kan settes opp ett menighetsbygg på denne tomten. På turen tilbake etter møte på fredags kveld var det en diskusjon blant evangelistene på å starte menigheten, og diskusjonen var ikke om hvorvidt det skulle startes en ny menighet, men hvor menighetens lokalet skulle ligge. Det virket på Daniel at de ville nå snart starte opp fast møtevirksomhet der og det skal bli interessant å se hva Gud gjør på dette stedet.

Alle blir barn nå det deles ut kjærlighet på pinne!
Vi har tatt med en god del kjærligheter på pinne ned som vi deler ut til barna, men det har vist seg at barn er ett relativt begrep her nede. Når noen av evangelistene så at vi delte ut kjærligheter så lurte de på om de også kunne få, men vi svarte dem att dette var forbehold barna. Men de gav seg ikke så lett og argumentert med at de var jo Guds barn, og så delte vi også ut kjærligheter til alle disse forvokste barna.

På besøk hos enker
På morgenen lørdag så dro Jarle sammen med Willington (sønn til Daniel) ut for å besøke to enker. Det første bodde i ett hus som var i elendig forfatning, som hun delte med sine syv barn. Huset var ikke på mer en ca 10 m2 og dette ble brukt av alle 8 til soverom, kjøkken, stue og etc. Senge som stod der hadde ingen madrass og opp der sov enken sammen med de tre yngste barna. Resten av barna lå på jordgulvet uten madrass. De hadde store problemer med at slanger kom inn om natten og det
var ikke uvanlig at denne enken måtte så opp om natten for å drepe disse slangene. Som vi har nevnt tidligere så har Gospel Mission mottatt en gav på 50.000,- til husbygging og det ble da besluttet at denne enken skulle få ett nytt hus. Kvinnen ble veldig glad for dette nye huset og vi håper at de snart kan sette i gang å bygge huset. Etter dette ble det kjørt ned til en annen familie som fikk hus sist år og dette huset var ferdig nå. Der bor det ett eldre ektepar med en datter og hennes barn. Det er fint å se at mennesker har blitt hjulpet og fått en bedre bosituasjon. Den ene av barna var veldig dårlig når de ankom stedet, med malaria, mageproblemer, navlebrokk og kraftig diare, og dette hadde gjort henne helt utmatta. Denne ungen gutten ble kjørt til klinikken sammen med morra og dette ble redningen for hans liv. Robert sa at han ville ha dødt innen noen dager om han ikke fikk denne hjelpen.

I morgen er det søndag og da skal vi ha stormøte i Ogada Church der flere menigheter samles. Det skal også være dåp nede i Giribe dam og det virker som om det er en god del som skal døpe seg. Ernst har flybillett en dag tidligere enn oss og vil dra hjemover i morgen formiddag og vil ikke få være med på møte i morgen.

Mvh
Jarle, Ernst og Thor Ivar

Robert har vært den som har oversatt når vi har forkynt evangliet

Robert har vært den som har oversatt når vi har forkynt evangliet

Dans og jubel i møte

Dans og jubel i møte

Sang i møte fra Gotcatkjola

Sang i møte fra Gotcatkjola

Fiskemarkedet i Gotcatkjola

Fiskemarkedet i Gotcatkjola

Gotcatkjola fra en høyde i nærheten

Gotcatkjola fra en høyde i nærheten

Stranden i Gotcatkjola der fiskerne renser garnene sine

Stranden i Gotcatkjola der fiskerne renser garnene sine