Mange blir frelst i Sagero og Tanazania

Dagene går fort her nede og nå er det allerede fredag og vi sitter å venter på at vi skal dra ned mot Viktoriasjøen for ha friluftsmøte i ettermiddag. Vi ser frem til å dra til dette stedet og forkynne evangeliet både i dag og i morgen lørdag.

Når kvelden kommer her nede så er vi veldig slitne og det uten at vi har gjort så mye særlig. Tror det er en kombinasjon av varmen her nede, bilkjøringen hver dag til møtene (det humper og rister på disse veien) og at vi spiser hele tiden på ulike steder. Kan ikke huske sist vi ikke har kjent oss stappmette.

På møte i Sagero:
Nå på onsdag var vi på møte i Sagero der Rafael bor (den forkynneren som hadde vært en frafallen i mange år) og det var jo selvsagt spennende å besøke dette stedet. Først i februar hadde Daniel en møtekampanje der som er omtalt i siste nyhetsbrev og mange mennesker kom til troen. Uken etter hadde de plantet menigheten der og hadde da 26 nyfrelste i menigheten. Nå i dag så er det nærmere hundre som er med i menigheten og de har nå startet å bygge semipermantert menighetsbygg.

Gospel Mission har nå sponset taket på dette bygget og vi håper at bygget blir ferdig så snart som mulig. Rafael som nå er forkynneren på stedet sier frimodig at menigheten vokser nå veldig fort og at de har innsett at de må ha ett større bygg veldig snart. Derfor har de nå skaffet noen lass med leire som de skal lage murstein av på stedet. Om dere kommer tilbake hit om to år, tror jeg at vi vil ha ett stort menighetsbygg i murstein her sier Rafael.

I møte så fikk vi se mange som søkte Jesus til frelse og de som gikk forbi på veien stoppet opp og kom på møte plassen for så å bli frelst! Det er herlig å se hvordan vekkelsen beveger seg til nye områder.

Utfordringen med veier og bilder er alltid ett problem her i Kenya og klok av skade så tok vi med oss lommelykt nå denne dagen. (dagen føre forsvant lyset på bilen og vi kjørte i lyset fra en mobil). Denne dagen var det ikke lyset som forsvant, men den nye lastebilen punkterte og våre venner her kastet seg over oppgaven med å bytte dekket. Da kom vårt norske bidrag godt med og vår oppgave var å lyse med lommelykten. Etter ca 15 minutter så var dekket skiftet og vi kunne dra trygt hjem.

På møte i Tanazania
I går torsdag var vi på grensen til Tanzania der de har startet en ny menighet nylig og de har møtene under trærne. Stedet de har møtene er like over grensen til Kenya, men der vi nå hadde møte i går var i Tanzania. Det var ett utrolig åpent møte og mer en 20 stk søkte frelse. Ernst og Thor Ivar forkynte med stor frimodighet i møte.

Mvh
Jarle, Ernst og Thor Ivar

Daniel og Robert Masaga

Daniel og Robert Masaga

Mange søker frelse i Sagero

Mange søker frelse i Sagero

Fra møte i Sagero

Fra møte i Sagero

Skifter dekk på lastebilen

Skifter dekk på lastebilen

Ernst forkynner i Sagero

Ernst forkynner i Sagero

Kvinnene danse og jubler

Kvinnene danse og jubler