Noen dager i bushen

Tiden går fort her nede og det har vært begrenset internett tilgang denne gangen. Har kjøpt inn mobilt bredbånd, men forbindelsen er ikke vært særlig god ennå og nå vi først kommer inn på nettet så går det bare en liten stund før linjen bryter.

Mandag var vi en tur til Migori for å handle og en tur til byen tar en hel dag her nede. Det var utrolig varmt denne dagen og det var neste utålig å være inne i byen. Det ble mye andre sysler i byen enn bare å handle, da Ernst var i full gang å preke og be for syke på gatene. Jarle traff en enke som det ble gitt ett hus til og hun var meget takknemlig for dette. Denne gangen så har ett firma på sørlandet gitt 50.000,- i gave like før vi dro ned her til Kenya og gaven skulle brukes til sosiale formål.

Enden av byturen ble avsluttet med en bedre middag på en av byens beste utesteder. Vel vel, det var vel at det luftet og var svalt som gjorde denne middagen spesiell, da middagen var ugali og gammel kokt seig høne.

Tirsdag var det en ny dag og Jarle som iverer for å se etter enker som trenger nytt hus hadde arrangert en tur til en enke som hadde en lei situasjon. Når vi nådde frem å så huset og forholdene hun levde i der hun hadde 3 barn hos seg (uvisst om det var hennes barn eller barnebarn), kjente vi alle at denne kvinnen trengte hjelp. Det var en seng i rommet uten madrass og rommet fungerte også som kjøkken, stue, matlager og etc. Det av ungene som ikke lå på de harde plankene i sengen, måtte ligge rett på jordgulvet. Tenk at det ennå finnes noen som lever i slike forhold i 2012. Denne damen takket hjertelig for nytt hus og det skal bli spennende å se huset når det er ferdig.

På ettermiddagen hadde vi ett friluftsmøte i nærheten av Dede, menighet som Filiph Obonyo var pastor for. Det var ett sted som trengte evangeliet da det var mange fulle drankere åpenlyst i gaten og som kom å forstyrret møtet. Daniel sier at dette vil du aldri se i Giribe der nesten 80% av befolkningen er frelst. Når vi kom frem så stod lastebilen rigget med høyttaler og alt utstyr og nå skulle vi være med å bruke den for første gang. Mange søkte frem til forbønn sist i møte, både til frelse og helbredelse.

På vei hjem skulle vi ta en snarvei gjennom bushen og det var praktisk ikke vei der i det hele tatt. Vi kjørte over busker, dumper, steiner og stokker på veien gjennom bushen. Vi ble litt urolig å da lyset på bilen virket å bli dårligere og etter en stunde så var alt lyset borte. Da ble det kjørt etter ett lys fra en mobiltelefon og det var som ett mirakel at vi nådde frem.

Mvh
Jarle, Ernst og Thor Ivar

Daniel og Robert forkynner i fra lastebilen

Daniel og Robert forkynner i fra lastebilen

Mange hadde funnet veien til møte

Mange hadde funnet veien til møte

Solnedagang i Giribe

Solnedagang i Giribe

Jarle, Sasmann og Ernst i Migori

Jarle, Sasmann og Ernst i Migori

Markeds dag i Migori

Markeds dag i Migori

Dans og jubel i friluftsmøte

Dans og jubel i friluftsmøte