Siste dagen i Gribe

Nå er den siste dagen her i Gribe som vi har hatt fullt program hele dagen. Først på morgenen så var vi en tur og tok farvel til barna på barnehjemmet som Daniel driver her ute og det var en herlig stund der på morgenen med alle disse barna. Fra dette besøket så dro vi rett til Migori der vi alle hadde en del som skulle kjøpes og en bil skulle repareres i full fart.

Vi hadde en avtale om å besøke Preskilla som bor i Dede ikke langt fra Migori. Preskilla er enke etter evangelist Phillip Obonyo som har vært i Norge flere ganger sammen med Daniel. Det var hyggelige å se igjen vennene der i Dede og Preskilla viste meg stedet der hvor Phillip var begravet. Det var egentlig meningen kun og hilse på hos dem, men de hadde laget i stand en masse mat. Når vennene her ned skal vise sin gjestfrihet så lager de MYE mat og MANGE retter med mat. Det var heller ikke noe unntak her eller og det var vel sikker 3-4 forskjellige retter som ble satt frem.

Fra Dede så tok vi turen videre til Luanda der det var ett møte som vi ikke viste om vi kom i full fart inn i sisten i møte siden vi var noen timer forsinket. Dette med å ikke forholde seg til klokke er litt rart for oss i fra skandinavia men det virker ikke å vare noe problem for våre kenyanske brøder da de følger “afrikans tid”. Siden vi skulle videre til friluftsmøte og måtte rekke det før det ble mørkt så skulle alle bare komme med en liten hilsen hver og Daniel sa at det holder med å stå opp og si: Pris Herren! Vel det ble noen lengre vitnesbyrd fra de fleste med unntak av Heidi som reiste seg å sa jesu paki som betyr pris Herren på luo.

Rett fra dette møte dro vi til Godkwer der friluftsmøte var i full gang. Solen var på vei ned så nå var det ikke tid til så mye, men det ble noen sanger og en kort preken. Det var vel ca 200 som møtte frem på dette møte og når innbydelsen kom så strømmet det frem rundt halvparten som ville bli frelst! Mange var sterkt beveget av Guds kraft og alle evangelistene var begeistret over hva Gud gjorde i vår midte. Det var utrolig å se så mye mennesker på en gang bøye sine knær der i det skitne støvet og ropte om frelse for sin sjel. Det var med glede vi dro på vei hjem til Gribe denne kvelden og dette møte vil vi sent glemme, og vi sier som Daniel: Det ble ett kort men kraftfullt møte!

Mvh

Kenya teamet
v/Thor Ivar