100 meter fra å bli løvemiddag!

Det ble en opplevelse å kjøre inn til Migori og da vi hadde gjort en regnefeil på antallet fikk vi sitte litt trangere I bilen enn hva som er vanlig. Det ble 4 i baksete og 3 foran hvor en satt i mellom setene fremme og bilen var en vanlig stasjonsvogn. Skulle ikke komme så langt før det var noen som haiket og to damer hoppet inn i bagasjerommet bak og da var vi 9 personer i bilen!

Det ble en humpete tur i bilen på vei til Migori og det var deilig å komme frem etter utallige “hjerte i halsen” opplevelser. Vi hadde våre ulike oppgaver og jeg skulle på internettkafé. Prisen for å bruke maskinene var veldig billig, men det som jeg hadde vanligvis gjort på 5 minutter tok nesten en time å utføre. Det var en prøvelse å sitte å vente på pc’en hele tiden.

Daniel har på egenhånd uten støtte startet opp secondary school men det var en del lærerbøker og andre ting som manglet som Heidi og Elisabeth handlet inn på turen. Det er imponerende å se hvordan de setter i gang med nye prosjekter her uten støtte og bruker de midler de har, og det å sette i gang med å drive skole jo ett gigantisk prosjekt for dem her ute. Da er det moro og kunne bidra med det som de manglet av skolebøker og annet utstyr.

Det ble en tur på ett hotel i Migori for å ta litt mat, men sannheten var jo at det var en nedtur å spise på dette “hotellet” og alle var skjønt enige i at maten ute i Gribe var mye bedre.

På kvelden så traff Safari teamet og det hadde en strålende tur ute i Masa Mara og hadde sett utrolig mange dyr. Veien ut ditt var ekstremt dårlig og bilen satt seg fast der ute i parken. Det så lenge ut som om det ikke var mulig å komme løs av gjørmen, men plutselig kom det en flokk med Massaier som hjalp til å dytte opp bilen. De stoppet ett sted og gikk ut for å se på krokodiller, og når de satt seg i bilen for å kjøre videre, passerte de en løve bare etter 100 meter. Vel vitende om at de bare hadde vært 100 meter fra å være løvemat så var det deilig å sitte trygt i bilen når løven ble passert.

Mvh
Kenya team v/Thor Ivar