Endelig fremme i Gribe!

Sasman for "Church van"Vi har nå endelig kommet frem til Gribe og det etter en opplevelsesrik tur. Vi startet på morgen ca 11 og vi reiste ut med to biler med 8 forventningsfulle “mosongoer” (hvite).
Vi kom ikke ut av Nairobi før vi ble stanset i politikontroll og det var i følge brødrene Masaga ikke noe problem, men dette viste seg at var feil. Mulig at pUtsikt over Rift Vallyolitimannen så at det var hvite i bilen og så sitt snitt til å få litt ekstra penger. Han ba om førerkortet til Willington og han tok førerkortet med seg og forsvant. Brødrene Masaga måtte springe etter politimannen, men han ville ikke gi tilbake førerkortet. Vi var vitne til at de diskuterte med politimannen og det til ingen nytte. Som et mirakel dukket det opp en politimann fra Migori som kjente Masagabrødrene godt og han ordnet slik at Willington fikk førerkortet tilbake.

Etter hvert som vi kjørte så kom det eksoslukt inn i bilen og dette skulle bare forverre utover dagen.
Etter å ha innfunnet oss med eksoslukten så kom ett stort sjokk da panseret løsnet og åpnet seg for så å legge seg over frontruten. Det ble full brems på bilen og panseret ble da festet med ett tau, og vi kunne forsette og kjøre. Skulle ikke komme lang før bilen punkterte og dekket måtte skiftes. Dette var en smal sak da det var en reservedekk på taket og etter en halv time så kunne vi kjøre videre.
Ikke så lenge etterpå så var det en ny punktering og nå var det ingen reservedekk å bytte. Men heldigvis så ble dette fikset av ett bilverksted i nærheten.

Etter mange timer var vi endelig fremme i Gribe og vi ser frem til oppholdet videre her nede.

Mvh
Kenya team v/Thor Ivar