Nairobi her er vi!

Vi har nå endelig kommet frem til Nairobi og flyet landet trygt i natt ca kl 3 lokal tid. Etter mye papirarbeid med å fylle ut visum søknad og andre papirer, er vi klar til å ta i mot en stor haug med bagasje for så å manglet vi ett papir på siste sjekkpunktet på vei ut av flyplassen. Mannen som skulle sjekke dette papiret var vel like trøtt som oss, så han sa det var greit og slapp oss igjennom uten dette papiret. Jeg tror vel han fryktet at han måtte gjennomgå alle våre kofferter (for de er mange og tunge), siden alle de som hadde stått foran oss i køen hadde måtte åpne koffertene sine.

Vel ute på gata traff vi Sasman og Willington som hadde kommet for å hente oss. De er begge sønner av Daniel Masaga. Vi hadde bestemt å ikke leie egen bil men la de hente oss i “Church van” til Daniel og vi viste at den var i litt dårlig forfatning. Det skulle vise seg at bilen måtte dyttes i gang og jeg vet ikke om det var for å spare batteri eller om startmotoren ikke virket, men dytten fungerte bra og vi var på vei til hotellet. Det tok ikke lang til før vi måtte stoppe da lysene sluttet å virke der i stupmørket og vi var vitne til hvordan Sasman og Willington i full fart la opp nye ledninger til lysene og etter ett par minutter så var det fikset. Ca 10 minutter senere så var det en kortslutning i instrumentpanelet i dashbordet og det røyken oset inne i bilen. Dette var heller ikke noe problem å fikse i en fart. Vi gleder oss nå til å ta fatt på en tur ut til Gribe i denne bilen og det vil nok bli en egen opplevelse i seg selv!

Turen til Hotellet ble veldig lang da vi var uheldige å kjørte feil , men etter utallige fartsdumper og andre dumper kom vi frem etter over en times kjøring.

Har nå akkurat spist frokost og venter på at Robert Masaga kommer med en bil til så vi kan starte med den siste etappen ut til Gribe.

Mvh
Kenya team v/Thor Ivar