En uvanlig Afrikaner

– Her er eiendommen min og den er 1 dekar stor. Jeg har leid 1 dekar land av naboen også, som jeg nå har pløyet en gang. Det er Daniel som stolt viser frem eiendommen der han dyrker mais, sukker, ulike grønnsaker og masse med trær som er plantet. Dette er ikke Daniel Masaga, men han er nevøen hans. Etter at han mistet sine foreldre som en liten gutt har han vokst opp hjemme hos sin onkel og blitt tatt vare på. På de turene vi har vært her nede har denne gutten vist seg å være en veldig arbeidsom gutt, og han hadde en drøm om å få seg en egen eiendom der han kan dyrke mat for seg selv og til salg.

Vi bestemte oss når vi var her i november i fjor, å hjelpe han å kjøpe et landområde, så han kunne få muligheten til å jobbe seg ut av fattigdommen.

Onsdag morgen kommer Daniel til meg og sier, – i dag skal du være med og se på eiendommen min, og vi blir enig om å dra av gårde. Han har fått lånt en motorsykkel for anledningen og etter en kort kjøretur så er vi fremme. Et imponerende syn møter meg, her er det ikke bare ryddet bort alt av busker og trær, men det vokser frem trær, mais og en mengde med ulike grønnsaker. Med en iver så forklarer han meg i minste detalj hvordan en slik eiendom gjøres klar for å bli brukt til jordbruk og det er ikke tilfeldig hvor de ulike slagene er plantet. Han gjentar stolt gang på gang; – dette kommer til å bli veldig bra om jeg forsetter med å jobbe hardt, og jeg tenker at dette er en uvanlig afrikaner med en usedvanlig arbeidskapasitet. – Mange ler av meg, sier han og flirer, – de sier at jeg kommer til å dø ung om jeg skal forsette å jobbe på denne måten. – Men jeg må jo jobbe, sier han, og det stråler av hele gutten.

På vei hjem, der på motorsykkelen, så tenker jeg at dette var utrolig moro å hjelpe denne unge mannen med å nå drømmen sin, og jeg er helt sikker på at dette er bare begynnelsen for han til å skape seg en god økonomisk fremtid.

IMG_7619-1

IMG_7621-1