En prest vil la seg døpe

– Dere må komme igjen i morgen for å ha møte her og så starte en menighet i denne landsbyen, bønnfaller folket i Koobanja, en liten landsby noen kilometer fra Murubay.  Landsbyen ligger i et vakkert området som er tett opp mot grensen til Tanzania og ligger ved Viktoriasjøen. Det er første gang vi besøker denne landsbyen og det var full åpning i møtet. Guds Ånd kom mektig og stemningen ble helt elektrisk. Mange ble frelst denne dagen og mange fikk oppleve helbredelse. Det var nettopp disse nyfrelste som nå ba om at det må startes opp en menighet der i Koobanja. Vel hjemme i Giribe utbryter Daniel begeistret: der må vi starte en menighet, tenk hvilket møte! Det lyser av denne Guds mann som nå snart er 78 år gammel. Måtte Gud gi meg styrke og mange flere år til, så vi kan nå ut til enda flere med evangeliet sier han begeistret! Ja, la oss be at Gud gjør dette, da dette er en mann Gud har reist opp blant sitt folk til å lede tusener til Kristus. Ja, jeg gleder meg til å se hva Gud vil gjøre i fremtiden både gjennom tjenesten til Daniel og i denne landsbyen Koobanja.

Ved de to siste gangene vi har vært nede i Kenya har vi vært i Gotkatkjola på møte, og der har Gud gjort utrolige ting. Dette er en fiskelandsby som ligger ved Viktoriasjøen som  er et meget vakkert sted med fjell, strender, et bølgete hav, fugleliv og en deilig sval vind. Minner faktisk litt om Norge dette stedet. Da vi var der første gang i mars 2011, opplevde vi et fantastisk gjennombrudd og disse møtene ble til en forandring for hele stedet. Som det alltid er, har vi en motstander som ønsker bare å stjele, myrde og ødelegge, og dette har den nye menigheten fått oppleve. Ved Guds nåde har de nå kommet igjennom en vanskelig tid og Gud har velsignet dem med et landområde der de skal bygge seg et menighetsbygg.

Det er en luthersk prest som har vært på møtene i Gotkatkjola og Gud har møtt han kraftig. – Jeg har nå sluttet som prest og vil la meg døpe med full nedykkelse, sier mannen, og spør Daniel om hvor fort han kan få døpt seg.

Gud helbredet en krøpling i denne landsbyen som var helt bøyd og ikke kunne rette seg opp. Gud gjorde et mirakel for mannen som i et nu kunne reise seg opp og var fullstendig helbredet. Som vanlig var det veldig åpent for evangeliet her også denne gangen og mange møtte Jesus i slutten av møtet. Ja, jeg må si meg enig med Daniel: Menigheten her i Gotkatkjola har potensiale i seg til å bli en kjempestor menighet.

Daniel inviterr frem til frelse i Koobanja

Daniel inviterr frem til frelse i Koobanja

Full jubel i møte i Gotkatkjola

Full jubel i møtet i Gotkatkjola

Standen i Gotkatkjola

Standen i Gotkatkjola

Ved vannet i Gotkatkjola

Ved vannet i Gotkatkjola