En stum kvinne ble helbredet

Kan dette virkelig være mulig, tenker jeg, mens jeg står og ser på at 6-8 voksne menn holder en gutt som er helt ute av kontroll. Dette skjer et godt stykke inn i Tanzania på et sted hvor det nettopp er startet en menighet. Jeg hadde store forventninger til disse møtene i Tanzania og til hva Gud skulle gjøre der.

Jeg fant fort ut at denne landsbyen vi besøkte var et meget hardt sted, og det er vanskelig å beskrive hvordan det føles når man angripes av den onde på alle plan i livet.

Mange kom og gav livet sitt til Jesus i møtene, og mange ville tilslutte seg den nye menigheten der på stedet. Det som sjokkerte meg og som det er vanskelig å skrive om, og mange vil ikke helt forstå hva dette er, men det var dette som skjedde i et par av møtene: – Flere av de som søkte frem til forbønn var under kontroll av urene ånder som hadde tatt fullstendig kontroll over personene. Jeg var helt uforberedt og ble helt sjokkert når jeg så hvordan en ung gutt ble helt vill og voldelig under forbønn og det måtte 6-8 mann til for å holde han i sjakk. En kvinne som kom stod og gråt i møtet, og da jeg begynte å be for henne ble hun helt vill og begynte å slå rundt seg. Det var flere urene ånder som hadde kontroll over henne, og de begynte å rope og si at de ikke ville ut. I Jesu navn, så befalte vi de å fare ut, og de kom ut – en etter en, mens det frådet ut av munnen på kvinnen, der hun kunne smile etter at hun hadde blitt fri.

Mange ble satt i frihet og helbredet fra sykdommer de led av.

Etter at vi nå har kommet tilbake fra Tanzania til Kenya så har vi fått høre vitnesbyrdet til denne ene kvinnen. Det hele startet med at noen i hennes familie som er heksedoktorer kastet forbannelse over henne, og da kom hun under kontroll av disse urene åndene. Etter dette ble hun stum og kunne ikke snakke. I det øyeblikket disse urene åndene forlater henne blir hun i stand til å snakke igjen som før.

Det har gått mange tanker gjennom hodet mitt etter disse møtene og jeg forstår at disse brødrene som står daglig i denne kampen trenger forbønn og nåde av Gud. Jeg har nå fått et helt annet syn når jeg leser om denne mannen i bibelen som holdt til i gravene og som rev av seg lenker og ingen kunne styre. I slike tilfeller er det bare Gud alene som kan gjøre et under.

Takker Jesus for hans nåde og for at mange har fått et helt nytt liv etter disse møtene i Tanzania.

IMG_7517

IMG_7581

IMG_7591

IMG_7313

IMG_7414

IMG_7516