Kenya stopper aldri å overraske

Det ryker ut av motorrommet og inn i bilen, og her står vi med en ødelagt bil langs veien ut til Giribe. Dette var jo sørgelig tenker jeg, da vi hadde planlagt en hurtig tur fra Nairobi og ut til Giribe, men Kenya er Kenya har jeg visst glemt.

IMG_7292

Vi startet på morgenen ganske tidlige fra Nairobi, der Robert Masaga hadde møtt meg på onsdags ettermiddag. Når vi kommer til Kisi, har vi god tid og bestemmer oss for en hurtig lunsj på ett fint spisested. Dette ble alt annet en enn hurtig lunsj, da vi ventet på maten i nesten 2 timer.

IMG_7286

Endelig så er vi tilbake på veien og da vi nærmer oss Migori så stopper bilen i en liten landsby og bilen har fart nok å trille inn på en lomme langs veien. Der står det tilfeldigvis en bilmekaniker, som omgående kastet seg over bilen, og etter noen minutter så startet bilen igjen. Mekanikeren var meget godt fornøyd med seg selv og forlanget at jeg tok ett bilde av han. så knipser jeg ett bilde med verdens største glis, og det skal være uvisst om det er pengene han fikk for jobben eller at han klarte å få motoren til å virke som fikk han til å glise slikt.

IMG_7279

Fornøyd satte vi i gang å kjøre den siste strekningen, men det skulle ta mer en fem minutter før bilen stoppet igjen. Nå her motoren blitt helt totalt ødelagt tenkte jeg mens røyken stimet opp fra motorrommet. Dette var en leid bil også og hva skjer nå vi skal levere bilen tilbake? Kenya stopper aldri å overraske og det er alltid en løsning på utfordringene her. En bil stopper langs veien og ut kommer den faste bilmekanikeren som Robert pleier å bruke. Han satt på en liten buss om kjørte bare noen minutter bak oss. Etter 5 minutter med denne supermekanikeren, så var bilen helt fin igjen og motoren gikk som en klokke

Selv om vi kom frem til Giribe mye senere enn planlagt var det deilig å komme hjem! I morra skal i til Tanzania for møtekampanje i 3 dager, men jeg skal også opp å se på skolen som Gospel Mission har gitt penger til.

IMG_7283 rev